Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem fan är jag när jag inte är någons dåliga idé


Oktoberstolen

men vem har inte
predikat för tystnaden. vem har inte
satt själ på staden. vem: alla jag älskat
har förvandlat mig till marmor.

jag letar nu
mellan namnen du klistrat på min hud
håller några är
något här sanning
du säger: jag har aldrig älskat någon
som jag vill kunna älska dig.
säger: ingenting har någonsin
varit så rent som du.
säger: jag vill göra heligt
allt innan jag dör.

jag var inlåst, du vet, jag var rädd
jag ville ta det här ifrån dig
blått band runt handleden
och femtio vita väggar. jag sade:
klipp mina band. om inte: låt mig.
sade: min hud har inte
varit mjölk på flera år. sade:
det finns ingen yta kvar
som någonsin varit ren.

ingen hud har jag
som någonsin smält skaren
inga ord finns kvar
pressade mellan mina ryggkotor
och det finns ingen yta kvar
som någonsin varit din.




Fri vers av Deliria
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-10-21 17:15



Bookmark and Share


    J. Herward
Skör-starkt framskriven med röda linjer... Åh, som jag har väntat på den här!
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Deliria
Deliria