Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äntligen!!!

Nu när solen åter återfått sin värme
sjunger fåglarna mig vaken på morgontimmarna
Koltrasten sprider kärlek
från hustornets spira mittemot
det ekar ut över stadens stilla susande
Andetagen känns något lättare
hjärtat slår taktfasta slag
sparar piruetterna
tills syrenen blommar
En grodd vecklar ut sin första bladrosett
Knoppar sväller till bristningsgränsen
Skatorna bygger sitt bo långt ner på trädet
betyder det regn gör det ingenting
för det finns hopp
i Malmö
denna dag




Fri vers av Bellissima
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-25 13:19



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Nu när solen åter återfått sin värme
Så slipper de hemlösa frysa

Skräm läsarna
2021-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Och...
i vinternördarnas ANSIKTEN!
2021-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Bellissima