Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Copyright: Christer Foghagen, 2016


Termohalin kollaps




Det flyter
blod
tårar
Inget vatten rinner mer
under broarna

värmen är
outhärdlig
men några härdar ut
trots
att
Inget vatten rinner mer
under broarna

sand
silt
salt
fyller sjöar
älvdalar tomma
stadens broar famnar
Inget
vatten rinner mer
genom broars gap

Miljoner flyr
torka
havets vatten reser sig
stormen sliter
isfria landskap
värmen
outhärdlig
av isar
Inget vatten rinner mer
under broarna

Från pleistocen
holocen
till antropocen
på geografer
geologer
glaciologer
klimatologer
lyssnar
ingen
men inget vatten rinner mer
under...

människa
ditt verk



människan
som geologisk kraft
3° hotar
människan
antropos
antropocen
om inget vatten rinner mer
tomt under
broarna
det enda som återstår
av antropos

inget







Fri vers av Christer Foghagen VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-21 19:48



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Så många ord
så många tankar
ibland djupt och skrämmande!
Men det berör....
2016-10-22

  bigtimecoming
äru blind?
2016-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Christer Foghagen
Christer Foghagen VIP