Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vänster höft.


I väntan på operationen.

Vi har stannat tiden en stund.
Ty vi väntar på en omfattande operation.
Två veckor dit.

"Är kirurgen bra och utsövd?"
"Är han van och erfaren?"
"Är den öviga personalen på gott humör?"

"Skall min kropp orka?
"Hur skall min själ vakna?"

"Når jag fram till mig igen under november?"
"Eller till jul?"

"Nu blundar vi." säger en sträng röst.
Vi öppnar ögonen hundra år senare.

Just när Törnrosa ger prinsen en örfil,
för att han är så sen
och betett sig så klumpigt.

Min räddare lyfter mig ur sängen
och lär mig gå igen.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-22 18:15

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Den operationen kommer
att gå bra. Du kommer att
bli som en ny människa
när du lärt dig gå igen med
en ny led. Lycka och framgång
i kampen!!!
2016-10-24

  i af apa
underbart
om nåt som är jobbigt...
hua för operationer
jag höll inte på vakna upp
ur min...
2016-10-22

    Sefarge VIP
Förhoppningsvis
Att komma igen.
Med glädje!
Och slippa att leva
På en dålig höft.
:)
2016-10-22

    frun
Han tar sig väl en sniff först.
2016-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram