Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demo

Demokrati
ansvar
respekt

gråmulet
svårburet
utan färg
och fläkt

sätt en solboll
i rullning

ett inkastprisma
ifrån läktaren
direkt

ge utan att lisma
färg och mustig
underhållning

åt spelrollen
på plan
åt målvakten
solväktaren

det vore väl
fräckt

färgkaskader
över fält och berg
och ut över stan

gör vad du vill
hur du är van
och hur du har lust

var en glader
skriv
förvirrade rader
vems är felet

vi är vår
egen nisch
vi äger spelet
om bollen

säg inte
demokrati
säg fjärrkontrollen
så säger vi

säg inte ansvar
säg swish
vi tar det vi har
med dyra räntor kvar

säg inte respekt
säg sajt
det är käckt

processer
ska gå light

allt ska mätas
i gilla
och kilobajt

tryck på en knapp
var inte slapp
chilla
men stå aldrig stilla

skit i stubinen
skjut i mål

spräng dom
närmsta svinen
och målvaktskolossen

gå loss sen
ge dom
vad dom tål
krossa bossen
med den kaxiga
minen

dra ner
rullgardinen

ups!!
det gick visst
för fort

det mesta
vill vi ha ogjort

mycket blev orätt
på grund av
förhållningssätt

respekt
kan bli hotfullt
och otäckt

demokrati
och ansvar
är heller inte lätt

det måste få ta tid
kosta tårar sälta och svett

så vi får smälta
och skilja ut
det som faktiskt
blev rätt




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 536 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2016-10-24 04:07



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skönt ös med klös, satir med lätt hand bottnar i allvarets tyngd.
2016-11-20

  SweetTouch
Många tänkvärda rader här! Jag bokmärker för att komma tillbaka och läsa igen...och igen...
2016-10-29

  Staffan Nilsson
Rik och spännande text om evighet, eftertänksamhet och sanning kontra trender, snabba ryck och yta.
2016-10-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Många rader att fundera över! Demokrati är ingen lätt sak. Den kräver något av oss, för att fungera. För många är ansvar ett fult ord.
2016-10-24

    Orkiden
Väldigt bra text, får en att stanna upp och tänka.
2016-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren