Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elden i hennes ögon

 

 

 

de tömda glasen

stod kvar där övergivna

på långbordet

 

månen lyste från takfönstret som silverregnet kommer hon dansande som frasande vågor den silkesmjuka formen närmare evigheten nu

 

och den

oöppnade buteljen

Châteauneuf-du-Pape

låg omkullvält

 

men

 

vaxljusen

hade brunnit ut

och

 

det hade runnit litet bivax över den vita linneduken och mina händer fingrar började utföra en mjuk och rytmisk danskoreografi i tomrummen medan vi förtärdes av elden i hennes ögon

 

urverket stoppade

ingen kunde eller ville röra sig

och tystnaden

dånade omkring oss

 

medan

 

en spröd ton

av högsta hörbara fekvens

hördes genom

den dånande stillheten

 

visarna

på tidens urtavla började

röra sig trevande

sakta moturs

 

och monsunvinden

började dansa oss igen

mot

gryningsljuset

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-10-24 06:19

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  oMareld
Vackert och målande
2017-03-05

  Ingrid Trolle
Du skriver gudabenådat
vackert och håller kvar
läsaren i ett sorts intensivt
grepp som samtidigt ger
lugn. Fantastiskt
2017-02-10

    ej medlem längre
Helt otroligt flyter orden! :)

Det är inte målet, det är vägen som gör
resan mödan värd. kramar
2016-10-26

  ULJO
BLIR MÅLLÖS INFÖR DENAA VACKRA TEXT
2016-10-25

  Angel of love
Åh helt underbart vacker text.
2016-10-25

  Karina"Kia"
En lyckad kväll i månskenets ljus som stilla vaggade två in i morgongryning...

Så vackert skrivet så man känns som man landar här inne på bomull!
2016-10-24

    ej medlem längre
vackert och begåvat skrivet! Applåder!!
2016-10-24

  A_Bishop
Vilket flöde du har i orden, sammansättningen känns verkligen sensuell och fri.
2016-10-24

  Anya VIP
Oj så vackert. Tycker om formen också. Varierar olika sätt. Som så ofta när du skriver än "hon" ett väsen man inte riktigt greppar. Så varmt beskrivs hon men ack så flyktigt. Det är något magiskt över texten...när tiden går bakåt.
2016-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP