Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrivuppgift tro - vetande


Sniglars land

Min mamma heter Birgitta, hon är död men lever i mig
ibland sjunger hon och rättar till mitt lakan när jag sover
jag tror inte på uppenbarelser
jag vet att hon matar mig med kutter och siden
sjunger på alla språk något lent kring knuten i mig
hon är mäktig, skrider omärkligt genom väggar
mitt och ditt
full av dy och lustiga rosor
av skränande sjöfåglar och flodhästar
gäsande lik och silver silver tunga smycken.

Jag hör rösten
vi pratar om hur man kan skratta sig en ryggrad
skratta sig upp i lusten att finnas
forma en möjlig dag att leva
hon blev aldrig helgonförklarad
mamma flyger så bra ändå
hon blev som mest levande utan kropp
sorgens nätverk.

Sjukhuset har tagits av vinden
som en pratbubbla från ett av fönstren ser jag mammas
vulkan krokan bubbla ut
vi flyger ut och sover under hallon i sommarnatten
absolut är hon död
stark som döden är din hand i min
vi stiger över Gråtarbacken
sjunker över Falkasjön
mammas hår är lent och skriver orden jag säger nu
viktigare är att hälsa ordentligt på en häst
viktigare är att våga se sin lösgom i andras munnar
viktigare är att stillna på botten av sjön

mamma kan också skjuta hål på Pekepetegubbar och Vetebästeglonyllen
skjuta utan vapen är en hobby hon har
jag bor i sniglarnas land
flyger ofta hit och dit
snäckorna vitnar kring huset
små bönehus
små lyckans koraler
skal
för skallror att stillna i.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-10-25 19:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra och fint skriven
2016-11-13

  Marita Ohlquist VIP
Ömsint och kärleksfullt porträtt!


"Hon blev aldrig helgonförklarad
mamma flyger så bra ändå"

Älskar den formuleringen!
2016-11-09

  Anya VIP
Tycker sannerligen om din bild av mamma Birgitta. Härligt om hennes vulkan, krokan som bubblar ut. Saknad i orden men mycket humor också. Lösgom i andras munnar... var får du allt ifrån? Kreativ text.
2016-11-09

  i af apa
en mor
går mellan tro och vetande...

fint om din!
2016-10-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett magiskt porträtt av din mamma, med fantasirika symboler och metaforer. Dina ordflöden är alltid helt fantastiska.
2016-10-26

  Mats Edin VIP
Så fin!
2016-10-25

  ULJO
FINT ATT BEVARA MINNEN PÅ DET VISET
2016-10-25

  lodjuret/seglare VIP
Det märkliga med föräldrar, har någon sagt till mig, är att det krävs två för att dansa tango. Om det nu är minst två sådana i rummet. Och att om en skulle bara ha ett kvastskaft att dansa med, så blir det få barn i boet. Men det behövs inte fler än en som skriver texten, dock behövs det en penna, någon som styr den något som krafs att krafsa ned också.
2016-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP