Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Donau vandrar

Trädgrenarna hasar över paraplyet
blöttunga blad som maneter

Undrar vad det är för träd?
Tänker först att det är poppel
men vi är ju inte i Istanbul
den här gången heller

Donaus gröngrå yta
piskas av decimeterlånga regnspik
extra syre har tillförts luften idag
känns det som

Våra avtryck i leran
suddas långsamt ut
lerans avtryck på skorna
kommer att vara desto längre

Tätt hopkurade
under det vinröda paraplyet
som vi lånat på hotellet
det är vi två
så blev det
så valde vi

Det vilar något mäktigt över Donau
mer än en livsnerv genom Europa
ett flyttfolk som inte gett upp hoppet
forcerar sig längre in i landmassan
pulserar, vibrerar, transformerar

Budapest är inte ens ett stopp på vägen
en övergiven tågstation på landsbygden
i jämförelse




Fri vers av Bralin
Läst 289 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-24 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bralin
Bralin