Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De, dem och dom

Ett språkproblem av gigantiska mått

uppenbarades i kväll då SVT hade ett långt inslag

om detta.

Ungdomen trycker på och vill ta bort nyanserna

i svenska språket och låta skriftspråket närma sig talspråket

Det här följer på den tidigare "innovationen"

att göra särskrivningar av ord




Övriga genrer (Satir) av Valter Örn VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-25 00:21



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Såg inslaget på nyheterna, tycker man kan använda alla tre alternativen, i rätt sammanhang förstås. Särskrivning är mycket vanligt, förstår inte hur det uppkommit. Dagens elever får väl lära sig grammatik också.
2016-10-25

    Sefarge VIP
Dem agogin
Har talat
eller?
:)
2016-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP