Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blankvers 2016 3


Prydnad

Att våga väga varje ord jag säger
besinnar, så jag automatiskt väjer.
Jag lever inte ut min onda önskan,
i stället lägger orden plus till grönskan
i parken där vi möts och talar om
hur vackert vårens nya knoppar kom.
Och fast det kostar kraft att väga noga,
så står jag för mitt sätt att pläga knoga,
försiktighet en dygd för mig, mitt liv.
Jag kunde sagt min egen inre mening
och dömt till evigt straff och rättvis stening,
men tanken först är störst och hindrar krig.
I pakt i maklig takt på lyckans stig.
All fred är lycka, fred kan alltid smycka
förgrämda dar som haltar fram på krycka.
Jag väger mina ord på fredens våg,
dess pris är högt men kostnaden är låg.
Där fred och kärleksbud har stiftat lag
så talar ingen för att skada andra,
där yttrar ingen strunt med vilja klandra
en annan människas personlighet.
Att kritisera, visst, men tänk på det
att klandra saken, naken själ i skydd,
men tanken gör den krigiskt lagda brydd.
En blus består om sömmen blivit sydd
med kunskap, noggrannhet och skicklig sådd
av frön ifrån den goda viljans åker.
Och fast min dikt är lång och medioker
så hoppas jag att tanken finner näring,
att alla goda dåd får återbäring.

*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador




Bunden vers (Blankvers) av Poeten Salvador VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-16 08:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP