Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargtimma

Lika plötsligt som himlavalvet halveras
nålas mardrömmen fast vid själens väv,
då kan jag höra skräckens lie poleras
- en sympatilös klang; isande sträv.

Jag svävar viktlös i ett evigt ögonblick,
där väderstrecksvilsna fartyg seglar,
under tystnad bidar vi solens skimmertrick,
vår lots på havets vindstilla speglar.

Nu klyver uppvaknandets vassa ljusstrimma
äntligen underjordens karga sal,
frigjord från denna förlamande vargtimma
vandrar jag vilsen ur vanmaktens dal.




Bunden vers (Rim) av Niklas Eriksson
Läst 372 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-26 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Eriksson
Niklas Eriksson