Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullmåne i Dublin

Nätterna kommer alltid med mörka tankar
Och under fullmånen som lyser över Dublin
Ligger jag och grubblar
På allt det förgångna
Och det som skulle kunna ske
Och allt som gjort ont
Och som skulle kunna göra det
Kanske är det en rannsakan
Eller en förberedelse för något nytt
Något som kommer äta på krafterna och kräver att jag är stark
och jag påminns och förbereds
Eller både och
Men vad vet jag
Jag vet bara att nätterna är långa här
Och dagarna likaså
Men ändå rinner tiden snabbt
Snart är det dags för det nya
Vad de än må vara
Och ett gammalt kapitel avslutas
Det stora äventyret är över för denna gången
Eller är det kanske bara början?
Nätterna är långa under fullmånens sken
Och här i Dublin är det tyst
Och natten fortsätter sin tysta vals




Fri vers av Loeitt
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-26 20:43



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Väl sammanhållen och en verkligt fin prosadikt, har vi ju här !!!!
2016-11-18

  Midnight
Väldigt vackert skrivet!
2016-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Loeitt
Loeitt