Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pannkakizm


Det är för mycket pannkakor nu

Just idag är jag trött på pannkakor

Morgon, middag, kväll - pannkakor

När det först kom en liten pannkaka
var det gott, intressant, nyhetens behag

Men sen kom det en till, och en till,
och de blev större, och större - och större

Det var med grädde, sylt, glass, lönnsirap -
ja allt som tänkas kunde.

Och till slut är det bara pannkakor vart jag än vänder mig

Bortbjuden, då serveras det pannkakor
Mellanmålet, pannkakor
Fikarasten - pannkakor

Och när jag som minst anar det så kommer även gamla vänner med pannkakor.

Så när blev det såhär?

Var det när pannkakizterna vann mark?
Var det när så många började tycka att pannkakor var det enda rätta.

Var blev det av mångfald, tolerans och accceptans?
Var blev pluralism och valmöjligheter smutsigt och fel.

När blev pannkakor det enda rätta? 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Linil VIP
Läst 182 gånger
Publicerad 2016-10-27 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP