Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. Att argumentera med en dåre är alltid lika trevligt. Synd att dåren är jag..


I glöden från en eld

Lägger ett vedträd på elden. Stänger sedan den lilla glasade dörren, ur de gnistrande lågorna och på glaset speglas en man. Han ser på mig och börjar...

"Vem vill du vara?"

-Vadå? Vem vill jag vara? Jag är ju jag!

"Det ser inte så ut när du låter andra styra dig och säga åt dig vad du ska göra..."

-Att min vilja sammanstrålar med vad andra tycker att jag ska göra är alltså att låta mig styras?

"Nä..jag mena inte så.. men du verkar ju inte vilja göra vissa saker, ändå gör du det!"

-Absolut, vissa beslut är svårare att ta då det inte bara påverkar mig. Andra berörs ju också av vad jag bestämmer. Det är ju så det fungerar. Ibland måste jag såra någon som jag bryr mig om. Inte för att jag vill men för att det är dit jag måste gå.

"Men då gör du ju som andra vill och då bestämmer du ju inte själv eller går din egen väg!"

-Jodå, jag går den väg jag vill. Jag får leva med de beslut jag tagit och kommer ta, men får också skörda frukten av att njuta av det positiva som blir för mig och andra. Bränne mig om du tror att någon annan skulle bära min börda..

"Tycker fortfarande du lyssnar för mycket på andra...."




Fri vers (Fri form) av Destikado VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-30 20:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Destikado
Destikado VIP