Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Överlevnadsstrategi


Jag har en gammal torparsjäl

Jag har en gammal torparsjäl
min själ är inte bonde inte borgare
och ingen högreståndspersonlighet

Jag har en barkbrödssjäl som skrapar mjölbingen i botten
så barnen ska ha mat för dagen

Jag har en gammal kärringsjäl
hissar upp kjolarna när jag behöver ta ut stegen
kan korsa kontinenter om det står för livet

Jag har en gammal gubbsjäl
kavlar upp skjortärmarna och  hugger i
när alla trodde jag var slut

Jag har en gammal rotsjäl
jag samlar ris till vedbrand när de mina fryser
Jag har en gammal själ som varit med förut

jag bevarar


 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 818 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2016-11-01 12:11



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Envishet och styrka!
2016-11-07

    MrBocelli
Så stark skulle jag vilja vara.
Skapade robusta inre bilder.
Min inre syn ser min morfar faktiskt.
2016-11-06

  Elaine.S VIP
Wow vilken dikt. Rejäl så det skriker om den. Båda fötterna på jorden ord som inte viker sig när snålblåsten drar. Läser och gillar
2016-11-06

  Bo Himmelsbåge
Det är nog Din gamla, sega torparsjäl, bland andra, som gjort att mänskligheten överlevt överhuvudtaget...
Bland all hungersnöd, krig o elände som vi själva ställt till med!

Må Gud bevare Dig också...!
2016-11-02

  walborg
Vilken stark omsorg och kärlek och kraft i denna kvinnobild
2016-11-01

  Monika A Mirsch VIP
och jag älskar dig du gamla Måna Själ! Tack för en härlig diktfanfar.

2016-11-01

  Peter Olausson VIP
Det är knotor och magra ben, det är bärbuskarnas sega rötter, det är det obändiga i det stilla livet, som inte alltid syns men som ständigt, ständigt fortsätter. I torparstugor och i det modernas förorter. Tack för en dikt som är så jordnära att det blir lyrik som räcker länge.
2016-11-01

  Ellika
Wow vilken mysig text.
2016-11-01

    ej medlem längre
kul att se poetissans texter igen! den här går ju inte av för hackor eller för den delen spadar eller spett, poesin känns lite mustig, eftertänksam, klok och med glimten där den ska vara... och läste den med stor förtjusning! vi har många sidor vi människor... Tack.
2016-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger