Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett porträtt

Hon ser bekymrad ut och höjer på ögonbrynen.
>>Nej, inte de där häftstiften igen.>>
Ibland mumlar hon något, men vrider ögonen
åt ljuset, tycker att hon borde ha fått ett eget privatliv.
Hon brukar annars se rätt lycklig ut, vill vara nöjd.
Hennes cendréfärgade hår är mjukt.
Hon känner med handen så följsamt.
Spegeln tittar hon sällan i, därför att hon inte
gillar ansikten på ytan. En nätt näsa och två ögon.
Om hon mår bra. Ja, alldeles strålande bra.
Där hon sitter i sin lindblomsgröna morgonrock
med ängsblommor så ser hon hur någon plockar
häftstiften ur buken utan att hon säger ett knyst.
Gaffeln syns överallt, men varifrån kommer den.
Från någons skål och så gick hon in i väggen.
Gaffeln glimmar i järn, så kom inte hit om du inte
har något vettigt att säga henne.
Det har du säkert inte. Sluta då, sa hennes ögon.
>>Grodflimmer>>.






Övriga genrer av frun
Läst 225 gånger
Publicerad 2017-02-01 19:23



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Dåren är den klokaste bland oss.
2017-02-01

    ej medlem längre
Irma Spjäleborg.
2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

frun