Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något Vackert

Det ligger en sorg över landsbygden
de glesa husen gapar
den täta skogen mumlar;
övergivet, vilset, vackert

Det ligger något ruttet över småstaden
människor som arbetar, lever och tror
I hoppets falnande låga bränns en ed, en längtan
ingen annan vet var vi bor

Det bor något bittert
i varje ensam människas vrå
En bit av den vilda skogen
så dyster, fuktig, grå

Hör fiolerna spela från gårdar,
långt borta i fjärran
Ja, det ligger något vackert
i att vara ensam med berget




Bunden vers av Fredrika Grundström
Läst 404 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-11-03 18:16



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
fin....skapar bilder, sinnesstämning
2017-02-06

  Valter Örn VIP
Jag är uppväxt på landet. Nu ser jag det i ett sagans skimmer. Man var ett med skogen, sjön och ängens blommor. Men att bo så nu i en glesbygd skulle inte fungera och jag undrar inte på att alla vill flytta till storstäder med dess möjligheter. Tyvärr skapar det andra problem.
2017-01-20

  Gin83
Jag älskar denna
Älskar de känslor den målar
Det ligger något lugnt men högtidligt över denna...så uttrycksfull och så eftertänksam.
Otroligt vackert uttryckt
Mycjet bra
2017-01-17

  K.S. Sollenhag VIP
Fin! Denna spelar likt fiolerna.
2017-01-13

  S.A.I. Steve Lando VIP
snyggfångad mening
2016-11-08

  Bo Himmelsbåge
Vacker bild av landsbygdens tysta ödslighet!

En vacker, men svårmodig dikt om
landsbygdens o småstadens ensamhet,
men också om den existentiella ensamhet, som finns inom alla människor...
" ... Det bor något bittert
i varje ensam människas vrå
En bit av den vilda skogen
så dyster, fuktig, grå"

... men det finns också något vackert i att vara ensam med berget - naturen...

2016-11-07

    ej medlem längre
grymt vacker :)
2016-11-03

  NiklasB
Melankoli liksom, snyggt!
2016-11-03

    ej medlem längre
Vackert, bilden likaså.
2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Fredrika Grundström