Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Höstdag

De sista gröna tomaterna avplockade
ligger tätt intill varandra i den blå skålen

Vinden viner runt huset
himlen klart blå
marken lyser i guld
luften hög och något sval

Boken har rosa rygg
pappret lagom glatt
orden och bilderna
bildar helhet
säljarbete förväntas
anlag saknas
envishet finns

Klänningen har mina färger
men blommorna
vems färger ska de få

Hjälp mig

jag får inte bestämma över henne, säger treåringen
till mig

Mina tankar förirrar sig
in i världen

Vem har rätt att kasta
första stenen
vem ska bestämma
över vem i vuxenvärlden

Runt foten hänger 10 kg cement
värken finns i verkligheten

I köket spelas klarinett
på yogamattan gör jag
neravlastande rörelser

© Eva Hedlund fd. Langrath 2016




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 549 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-11-03 20:47



Bookmark and Share


  walborg
God bättring
2016-11-05

  Fredrik P. VIP

Närvaro i nuets realitet med bakgrund
av höstens färger och upplevelser.
2016-11-03

  ULJO
Vacker som en tavla
2016-11-03

  Bengt H VIP
Olika tankar och ändå så hänger de ihop på något märkligt sätt som jag inte kan sätta fingret på. Det är som en film med naturliga scenförändringar.
2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP