Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fyndig rubrik

Jag, jag, jag.
Ständigt dessa jag. Dom visar sig överallt från morgon till kväll.

Så fort jag öppnar ögonen vill jag äta, skita, vakna. Ta mig till ett underbetalt jobb, slita, svettas, jävlas.

Följer allt på avstånd, dras med i intrigerna, drama, tissel, tassel. Bakom min rygg, baktal, rykten, lögner.

Utan dessa jag skulle världen vara trist, men ibland vore det skönt att slippa höra all skit, blabla, egensinniga latrin.

I det tysta, i likgiltighetens ström simmar jag. Ömsom mot, ömsom med. Men alltid i verklighetens stril. Med ögon, öron och näsa försöker jag underhålla hjärna.

Nu är det helg, sovmorgon och vila. Respit från avskräde, egoism och girighet. Härliga egenskaper som jaget besitter men vägrar erkänna.

Tar det lugnt och skriver ned mina tankar, ett tydligt tecken på psykos. Längtan efter erkännande, tröst och godkännande är stark just nu.

Lätt att glömma att jag är perfekt trots mina brister, utan dom och edra skulle jag ha skrivit De istället för Dom och inte avslutat denna prosa med ett erkännande. Min andedräkt stinker, faran med att korrekturläsa högt.




Prosa av Jan E Stork
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-05 11:32



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Uppfriskande text faktiskt.
2016-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan E Stork