Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tibetansk fristad av lycka


De har det gott i Dharamsala
där de fritt får verka med sin religion
och sin filosofi i det anrika biblioteket
där 40 procent av all tibetansk litteratur kunde räddas
alltmedan blott 60 procent blev förstört av kineserna.
Här kan de även ha sitt fria klosterliv
efter att 6200 kloster förstörts i Tibet av kineserna.
Här kan de leva i fred i sin landsflykt,
de lyckliga få tibetaner som lyckades fly
från kinesernas folkmord på mer än en femtedel
av hela den tibetanska befolkningen,
av vilka en halv miljon blott var menlösa munkar och nunnor,
förintade, mördade och ihjälbombade i sina kloster.
Men de har det bra här i Dharamsala
och ger mera intryck av lycka än några kineser i Kina.




Bunden vers av Aurelio
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-06 10:51



Bookmark and Share


  walborg
Jag blir så innerligt glad att läsa om Dharamsala - en liten fristad för andlig resning och värdighet i vår snedvridna värld.
2016-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Mao Tse-tung befriade Tibet från munkarnas feodala förtryck.
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio