Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spåren i snön

 

Jag

öppnar dörren

och hälsar kylan

med handskbeklädd

respekt

 

beträder

försiktigt 

den mjuka mattan

 

tar några steg

 

böjer mig

efter ett

gyllenrött löv

 

som lyser som ett smycke

mot den vita bakgrunden

 

och där..

 

hade en bit

av sommaren

tagit skydd

 

en blåklocka

ryser förskräckt 

 

lägger tillbaka lövet

 

ser ett spår på flykt 

över den nyfallna snön

 

och jag vandrar 

ut i tiden

som inte älskar oss

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 578 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-11-06 18:48



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så magiskt vackert .)
2016-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Många blev nog överraskade av snön...även naturen...fin dikt...
2016-11-09

  Linda CH VIP
Vacker vintertavla!
2016-11-08

  Ingrid Trolle
En underbar varsam
gång i naturens vita
dräkt, så vackert
beskriven med spröda
steg i snön.
Härligt!
2016-11-07

  ULJO
Lite trolskt och härligt skrivet
2016-11-07

    Birgersdotter VIP
Vacker naturskildning
2016-11-07

    Dan Myrbeck
Mycket vackert tankeväckande
med ovanliga formuleringar.
2016-11-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Spröda toner klingar som kristall i din vackra vintermålning.
2016-11-07

  Rise Little One
Sensitiva och vackra tankar...en fin koppling mellan naturen och minnen.
2016-11-07

  Alysse VIP
Mjukt och ödmjukt
vackert skrivert
2016-11-07

  Bo Himmelsbåge
Isigt skön o kylig vinterbild!

Vacker o ömsint Vinterdikt...
där spåren av den döende sommaren,
lyser som hjälplösa, frysta tårar,
i den isigt vita snövidden!
Ett lysande, rött löv... en ensam darrande blåklocka rar...
är allt som finns kvar...
av sommarens fägring...

Hur ska man tolka dessa rörande spår...?
Kanske... att efter en stenhård vinter... följer alltid en vår...

2016-11-07

  Nils-Robert
Vilken fin höst/vinterdikt. Bavo!
2016-11-06

  Änglaögon
Vackra bilder du skapat här....
2016-11-06

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Snygga formuleringar."Handskbeklädd respekt".Vackert! TBG.
2016-11-06

    ej medlem längre
Orden är lika vackra som snökristaller.
2016-11-06

  Solstrale VIP
Väldigt bra! :) tack!
2016-11-06

  Karina"Kia"
Åå! så poetiskt vackert..jag ler och känner de första spåren som du sätter i snön..livet går vidare..

Otroligt där med "Hade en bit av sommaren tagit skydd" Känslan till blåklockan som står där darrande och fryser sig stel för att somna om till en ny sommartid.

Liv i spår som syns i snön!
Vackert och så underbart bra och med en känsla du ger<3
2016-11-06

  Susanne Klint Martell
WOW!
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP