Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrivarstimmet

Vad ska jag skriva
och vart finns orden


Har redan letat
under mattor, sängen
och borden


Trodde nästan
jag hade funnit
min chans


Skrev så metaforiskt
men allt blev
bara trams


Jag skrev om hösten
Hur frosten är kristall


Hur löven är guld
Luften så kall
…någonstans där
kom jag på fall


Vart finns mitt skrivarbläck?
Det som var glädje
Nästan blivit en skräck!


Nog finns det alltid
Inspiration
Men försöken slutar
I sådan dyster ton


Nej, det går inte
Inte idag
Vad ska jag göra
Har du några förslag?


Istället för att sidorna riva
Vill jag binda ilskan
genom att skriva


Men denna vilja
Har blivit för svår
Papperssnö
är allt jag får


Golvet blev vitt
och pennorna så korta
Vad ska jag göra?
Känslan är som borta


Snälla, giv bara en liten
kommentar
Innan alla mina skrivblock
Så illa far.

Finnes några råd
Ni, som dramat känner
Finnes en poesi-kod
mina diktarvänner?


Ni som vet
hur det är
När man på mången
tanke bär

Men fastnat
i skrivarstimmet
och knappt mer
Finner rimmet

Försökte
med fri vers
också


Men det blev
inte heller


Bra




Bunden vers (Annat versmått) av GG
Läst 347 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-06 20:41



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Enda råd jag har
nu när vinden drar
o så kallt
mycket hårt arbete
ge tusan i bov-vete
de e allt

hellre skrivkramp än damp
2017-10-07

  Goraxy 89 Orion VIP
Det här ÄR Poesi - Riktigt med flyt och rim och allt det väsentliga uttryckt i versmått med känsla (respekt) för orden och en lekande fantasi.

Gillar mycket!!!
2016-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Här hittade du i alla fall massor med ord och rim också...men visst känner man igen ordtorkan...som med allt annat i livet så går det upp och ner, man får ha lite tålamod...
2016-11-09

    ej medlem längre
Precis som jag känner, hittar inga ord, sönderriva papper... vi får nog ge oss till tåls tills orden infinner sig. Förr eller senare brukar de dyka upp!
Du hittade åtminstone ord att beskriva det!
2016-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om skrivandet.

2016-11-07

  Bengt VIP
Gott som appricka papprika leverpastej du finner dina ord, lita på mej!
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

GG