Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En simpel fis

Ännu en ensam kväll i det tysta.
Tomt och stilla, precis som jag vill ha det.
Vill krypa in i mig, djupare och längre tills ingenting återstår av mig.

I min koja kan jag skoja om rim och reson.

Om jag vore en fis skulle jag simma längder i rymden,
gladeligen osande utan mening, riktning eller kompassen.
I fisens medvetande finns varken tid eller rum,
inte ens när den låtsas vara en gud utan rektum.

Endast insikt är sant, allt annat är falskt.

Konstaterar fisen innan den försvann.




Fri vers (Fri form) av Jan E Stork
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-06 22:58



Bookmark and Share


    Jan E Stork
Hellre grymt kort & gott än grymta för evigt
2016-11-17

  angela Täubert fd Jansson VIP
Att få känna den frihet som fisen besitter är guld värd.....men dess liv är så grymt kort!
2016-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan E Stork