Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tände ett ljus och tänkte på dig





Du var som ett ljus


Lågan brann med ett fint sken
lyste upp min tillvaro
värmde mitt hjärta


fladdrade
anade ett kommande mörker
smygande kyla


släcktes
det blev mörkt, mycket mörkt
hjärtat frös


Du var som ett ljus




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2016-11-07 10:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Djup känsla i din dikt...berör...
2016-11-09

  Solstrale VIP
En stark ikon en stark kärleksikon...
2016-11-08

  walborg
Ren stark kärlekssymbol
2016-11-08

  StinaJ VIP
Så fin denna text är om det fladdrande ljuset som symboliserar livet.

2016-11-08

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt om förlust och saknad.
2016-11-08

  ULJO
Vemodigt men kärleksfullt skrivet
2016-11-07

  Nils-Robert
En smärtsam metafor om hur livet blev. Den gjorde ont att läsa.
2016-11-07

    Birgersdotter VIP
Varmt vackert kärleksfyllt ..med en smärtsam ton!
2016-11-07

  Anya VIP
Jaa vissa människor är ljus i ens liv. Törs knappast inte tänka på vad jag skulle göra om de slocknade. Ömsint om förlust av det närmaste.
2016-11-07

    ej medlem längre
Vackert minne, men svårt när de onda dagarna kommer!
2016-11-07

    Dan Myrbeck
Fin jämförelse.
2016-11-07

  louisegirl
Vackert om det svåraste i livet <3
2016-11-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Stillsamt och ömt skriver du om det svåraste, att mista ett barn.
2016-11-07

  Eva Helene VIP
Vackert i vemod och kärlek!
2016-11-07

  Åsa Njunjes
Berörd av ljuset som sken genom det svåra.
2016-11-07

  Rise Little One
Hon kommer tillbaka varje gång du tänder ett ljus skulle jag tro ...
2016-11-07

  M.Eta
Så fint skrivet. När lågan slocknar, slocknar en liten bit av själen. Man får söka ljuset igen för att leva vidare. Kram
2016-11-07

    ej medlem längre
Sorgen vilar mellan raderna.
2016-11-07

  Linda CH VIP
Svårt att kommentera men tack för din fina text!
2016-11-07

  Öknens Ros VIP
i varmt minne bevarad.
2016-11-07

    ej medlem längre
när dog hon? du saknar henne tydligen mycket.
2016-11-07

  Maria Sundelin VIP
Så fint om din saknade
Kramar
2016-11-07

  Niliboy
Ja, helt ensam är man inte alltid, det finns alltid någon ljusglimtare!
2016-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP