Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

är cirkeln rund eller sluten?

 

Vitenheten plisserade sina kjolar i frusna veck och snöstjärnor

himlarna dansade nedåtgående spiraler 

där hjärtan uppfylldes av medelhavsbris i medelålderskris

Från ingenstans till överallt på hela stället

ropade deras livskraft efter påtår 

Änglarna skrattade åt dem

åt dem och deras fåfängligheter i oändligheter 

Det sinnliga sinade ut i sanden och snökornen

för att kanske aldrig töa fram igen

Det fyrkantiga skulle nog aldrig mjukna

och i hörnen frodades dammråttorna-fast aldrig på bild

Änglarna grät också ibland

för att de mjuka cirklarna börjat upplösas

och att evigheten var i fara

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av prima donna
Läst 377 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-08 01:17



Bookmark and Share


  Nanna X
Julkalenderkandidat!
2016-11-25

    jaybird
"himlarna dansade nedåtgående spiraler" och
"Det fyrkantiga skulle nog aldrig mjukna"

öppnar upp den mest slutna cirkel!
Utmärkt dyrk och en berömlig lyrik.
2016-11-12

  Stefan Albrektsson
Oj, här knakar det i de kyliga relationsfogarna. Språket/ordvalen/bilderna stärker verkligen den tilltagande kylan och det ovissa slutet.
Min fundering över titeln: jag tror både och - rund och sluten, och dessutom paradoxalt nog helt öppen!
2016-11-08

  ULJO
Bra skrivet. Väl gjort
2016-11-08
  > Nästa text
< Föregående

prima donna