Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svensk och nöjd

 

En morgon gryr

i vinterns land

ett val är nu visst över

och alla är väl nöjda nu

där makt lätt köps

med klöver

 

man får sin man,

man får sin narr

som älskar att få hata:

en företrädare för

gruppen av

de vitmaktspsykopata 

 

Men det är där

och i vårt land

finns bara toleransen

och ingen har

hört talas om nåt sånt

som nätrollssvansen

 

och det finns ingen

risk för att

vi blir som USA

För Sverige är

ett vänligt land

debattklimatet bra

 

Så låt oss sova vidare

och ta det

som det är

De får väl hållas

som de vill

men det är bättre här

 

där inga järnrör svingas vilt

och allt är frid

och fröjd

Nu går jag ut

i vår natur

Ja, jag är svensk och nöjd!

 

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-09 08:35



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Å så mycket ironi
i sammet rullat in
Nu tar jag en kopp kaffe till
och ler ett dystert flin

för vi som ännu kan förstå
iden demokrati
får fortsätta att lyssna på
och vrida rätt också
det borde, måste gå
2016-11-09

  lodjuret/seglare VIP
Rim med tänkt förnuft och tagen reson. Dock ser det ut att bli en seger för dumheten litet överallt, inte blott i ett rike där det är som helt okej att ha huvudet under armen. Det blir likadant här med tiden skall du se, att smittan sprider sig som den löpeld du befarar att den är.
Den gör sig bara litet mera besvär.
Intressant tidsdokument i rimlig form.
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP