Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

val


somnade igår
oroligare
än vanligt

precis som om
jag kände på mig
att ny "o ordning"
skulle få härja fritt
lång tid framöver

varför tänker
folk inte till
innan dem röstar

var kommer
allt hat ifrån
all bitterhet??


dem som känner mig
vet iallafall lite
om mig
vet att jag
i tid och otid
haft ett tuffare liv
än brukligt är

men

- jag blev varken
bitter eller
missbrukare
obildad
eller utan hjärna

Världen är (s)vår
med alla konflikter
religioner traditioner
och alla tyckanden

Därför är det
viktigare
än någonsin att
sätta en kompetent
människa på en
sådan
viktig post

Rädd och ledsen
är jag nu

Vad händer
med Nato?

Vad händer med
mexikanare
och den muslimska
befolkningen
ska vi nämna
afro amerikanare

komner ryssarna
ta sig makt nu
med grannländerna??

när mr Putin
nu har en allierad
på andra sidan Atlanten??

usch usch

önskar
vrida klockan
tillbaka

och viska till människor
om natten
att tänk inte kortsiktigt
tänk inte egoistiskt
tänk inte mef hat i sinnet
när du röstar fram
en värds ledare

~ ledsen agneta ~




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av agneta pichler
Läst 444 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-09 16:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet! Det är oroande vad som kan hända! Det tycker vi alla kram
2016-11-20

  Lars Hedlin
Nu har han mycket att bevisa och världen blir inte den samma kram
2016-11-13

  agneta pichler
De har du rätt i Dan
Men Clinton styr inte rasistiskt
Hon tänker på dem svaga och utsatta

Medan Donald är en fulländad kapitalist sexist rasist och som om de inte vore nog han är oberäknelig

Ska världens starkaste man vara sådan

Tänk om Putin o Donald hamnar i gnabb


Ska jag vi till månen??
2016-11-12

    Dan Myrbeck
Det underliga är ju att ingen av kandidaterna är tillräckligt bra och uppskattad...!

Bra frågor!
2016-11-11

  Fem hjärtan VIP
Mycket bra skrivet !
2016-11-10

  ULJO
Bra skrivet
2016-11-09
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler