Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när de fartblinda konstnärerna står svarslösa


När den skenande globaliseringen utan förnuftig konsekvensanalys ritat världsbilden oigenkännlig och de fartblinda konstnärerna står svarslösa är det redan försent.

Det går inte att tiga ihjäl vilsna hjärtans desperation, aldrig tygla vreden hos dem som blivit övergivna på rymdstationen. Det finns ingen frid i att känna sig bestulen.

Saker som saknas från andra tider gör raseriet okontrollerat och skoningslöst. Alla kan bli anklagade, då otydliga penseldrag blir belysta i rättegången mot oss själva.

___________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 435 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-11-10 15:27



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Alltså det här är väldigt bra!
Historielösheten och nuet. Kollektivt hjärnsläpp som präglar vår tid.
"det går inte att tiga ihjäl vilsna hjärtans desperation" "övergivna på rymdstationen" "alla kan bli anklagade, då otydliga penseldrag blir belysta i rättegången mot oss själva."
Essensen. Snyggt och raffinerat formulerat! Inte ett ord för litet, eller för mycket. Jag bär detta med mig.
2017-01-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Konsekvensanalyser verkar vara svåra att göra vad det än gäller. Bara att köra på, tycks det. I efterhand konstateras vad man borde ha gjort. Då är det för sent. Bra reflektioner från dig om världsläget i spännande prosa.
2016-11-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Många reflekterande bilder om varandets existensiella anamnes tex "övergivna på en rymdstation" "Rättegången mot oss själva"
2016-11-10

  Staffan Nilsson

Reflekterande och bra!
Det finns en förståelse för det raseri som yttrar sig i rasism och högerpopulism.
Raseriet som yttrar sig i brända bilar?

2016-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP