Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Nanna X ...kan du använda nåt av detta i din kalender? Du får tillåtelse att karva och skära i så fall :)


Paketpris och skatteparadis

Momstomten lämnade in vättarnas deklarationer till Skottaverket varannan  snöfylld månad. Skattesmäll i form av smällkaramell. Tuggtobaken fick de i alla fall behålla som de köpt till paketpris.

På Skottaverket satt de förnämligaste av tomtegubbar och tomtegummor och räknade ut spadavdrag och kälkpålägg, klubbade beslut och slog i glasen medan Budgeten bar bud från hem till hus. Återbäring blev det sällan emedan vättarna allt som oftast behöll Budgeten till nästa snöfyllda månad, mjölkade ut den sista skvätten mjölk till julegröten. 

Skotteindrivorna var ibland meterhöga. Vättebarnen brukade gräva sina kojor med vindlande gångar som vette åt alla de riktningar. En inriktning och en utriktning i alla snöfulla fall. De var ju hyfsat vättiga, det var de, om än tomtebarna ansågs sig lustigare vara.  Nissenassarna, de små marsipanerna kunde ändå de bästa historierna med knorr på slutet. Här lekte alla barn tillsammans, samstämmigt och ostämt precis som små barn brukar göra.

På Vägendärallavandrahandihand, även kallad handkramsvägen, kom så en dag Skottmasen ridande på sin Dalahäst, som egentligen var en lama , varpå den kallades för Dala i Lama. Skottmasen skulle driva in båd spadar och snöbjörnar, pulkor och slädar  och kanske en tår av skottedryck.  Plogen som satt framtill på lamahästen plöjde karmar där den drog fram  så handkramarna plötsligen fick hoppa åt sidan  för att inte släppa handtaget om varandra. 

-Hoppla min lama häst  nu blir här snart fröjd och fest när jag bjuder in mig som gäst! 

Skottmasen skuttade raskt av den uppmålade Dalalamahästen, förvånansvärt vig och smidig för sin ålder. Men så slarvade han aldrig med morgonyogan heller som Vatavätten brukade hålla varje morgon klockan 05.55 innan Kapha och påtår och innan  Pittabrödet gräddats färdigt i lerugnen. 
Fri vers av prima donna VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-23 19:45Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...hittar fler guldkorn nu, såsom "samstämmigt och ostämt" = klockren minikör!! Dessförinnan hur man bär sig åt med mjölkbudet så att återbäring blir smått omöjlig att ha gett ;-) Och inte minst den tibetanska hästen som kanske målar en klementinkulör över djupröda stugor med snövita knytt, tills de slukas upp av storplogen med vettlöst välinrutinerade frukost-skvättar...
2016-12-11

  objekt3
Jätte rolig text. Smashing.
2016-12-09

  Stefan Albrektsson
Ho, ho, ho. Good luck(a) - de östliga vindarna susar och jag undrar var gruppen av berömda sliskiga fakirer som vridit sig ur led ska komma in? Du vet, de kända bröderna Yoga-hurt? Och jag ser med spänning fram emot första lucköppningen inom bara några få dagar...
2016-11-24

  Nanna X VIP
Vätteroligt! Ska fundera på hur det kan användas, vill inte stympa denna fina text... återkommer i helgen!
2016-11-24

  TrollTörnTrappan VIP
Skottaverket! Jomenvisst, med "indrivor" och hela konkarongen! Skrattar så jag får en tår whiskey i ögonvrån...
2016-11-24
  > Nästa text
< Föregående

prima donna
prima donna VIP