Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som endast himlen ger



Att ta emot allt jag möter
som redskap
för att förvandla
det onda
det som smärtar

som väcker odjuret

Först när jag vänder mig
bort från mitt eget
kan jag förstå
vidden

av att dela himlen
- hur kärleken
låter våra själar mötas
i det förbund
som endast himlen äger




Fri vers (Fri form) av Michaela Dutius
Läst 489 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-11-11 21:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert beskrivet! Och så sant.
2016-12-30

  Urban Dafteke


tycker om
känslan

brabra
2016-12-12

  anits VIP
Tänkvärt och mycket bra skrivet!
2016-12-12

  Anya VIP
Jaa det är sannerligen svårt att leva och möta en annan själ. Vacker text!
2016-11-26

  Ildikó Asztalos Morell
Mycket fint skrivet! Insynsfullt att kunna tänka reflexivt.

2016-11-17

  Lars Hedlin
Tänkvärt och bra skrivet
2016-11-13

  Maria Sundelin VIP
En bra utgångspunkt, men inte alltid så lätt att följa tyvärr.
Kramar
2016-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...mycket fint...
2016-11-12

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja det är just den läxan jag är på väg att försöka lära mig - Att ta emot ALLT hur svårt det än verkar med djup tacksamhet (inte bara rabbla som en utantill-läxa tack, tack, tack Jesus tack, medan man skriker i protest inombords, och ingen finns till hands som tröstar och själv är man led på att höra bara klyschor - Då tar det djupt !
Det är väl mest till min egen uppbyggelse jag lagt ut i Presentationen på min författarsida 'RUMI's poem "The Guest House" o Varje gång jag läser den så slår det mig hur jag gång efter annan låter mig slås ner av motgångar istället för att visa tacksamhet och glädje - TACK för påminnelsen !
2016-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius