Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balladen om Sophie Scholl

Så länge drömmen
om en bättre värld skall hägra,
och några vågar gå mot strömmen
och vågar vägra
och inte vänder sig åt annat håll;
Då skall du aldrig glömma
Balladen om Sophie Scholl.

Den väldigt sköra
gräns som alltid kommer skilja
det du gör från det du borde göra,
som styr din vilja.
Men om du åter kunde stå på noll
Då skall du alltid höra
Balladen om Sophie Scholl.

Det svåra tunga
val att våga stå emot den makten,
den som ständigt slår det evigt unga
och skriver takten.
Den som alltid skrivs i lägsta moll.
Då skall du alltid sjunga
Balladen om Sophie Scholl.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 496 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-12 09:18



Bookmark and Share


    JJ VIP
En väldigt fin och välskriven dikt! Mvh. JJ.
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L