Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.youtube.com/watch?v=QTueJqpZoNQ


Svindel

Flytande Gungar Vinden Tungspetsen
Mot Fönstrets Bleka Ångest
Med Rosa Ögon; Som Påtända Kaniner
I Svindlande Snökurvor
120 Genom Den Bländande Nattens Obarmhärtiga Gatlopp

Förorternas Fascistiskt Leende Trädgårdstomtar
Har Kedjat Fast Henne Vid Avspärrningarna
Bakom Återvinningsstationen;
Med Vissna Tulpaner
Istället För Ögon
Och En Tidsinställd Bomb;
I En Plastpåse Från
Seven/Eleven; Istället För Hjärta
?
Men …

Sexvampyrerna Sjunger Inte I natt
Inga Lovsånger Till Tomt Stirrande Asfaltögon
Penetrerade Av Honvargens Parningsrop
Och Älvorna Utan Vingar
Dansar Inte Längre Till Den Avvaktande Rytmen
Av 8 Cylindrar På Tomgång
Mitt Röda Monster Och Jag

Halv 2 På Natten
Står Jag I Den Mörklagda Korridoren
På Andra Våningen
Blint Återskapar Jag Dina Steg;
Och Sen Garderoben;
Och Nerför Trapporna
Till Det Hemliga Rummet
Och Sen
[Jag Vet Inte Var]
En Känsla Av Överhängande Fara
?
Någonstans Öppnar Någon En Dörr
Någon Annanstans
Sluter Någon Sina Ögon

Inte Förrän Jag Svängde Runt Hörnet
Och Dina Fotsteg Fortfarande Ekade
Mot Kullerstensgatorna;
Glastaket; Universum
Och Alla Dess Stjärnor
Insåg Jag Vad De Betydde

Ögonen Du Målat
Med Blodrött Läppstift
Under Din Säng

Någonstans Öppnar Någon En Dörr
Någon Annanstans
Slutar Någon Andas

Och Låter Sig Falla Fritt

?
Från Seattles Space Needle
Från Eiffeltornets Radiomast

Från Översta Hyllan I badrumsskåpet
Från Sfinxens Förlorade Näsa

Från Kolossen På Rhodos
Från Den Svindlande Mattkanten

Från Babblets Torn
Från Den Anklagande Vitheten

Av Tomma Sidor

Med Läppar Fuktiga Som Ett Sommarregn
Kysste Den Vitkalkade Kvinnan Himlen
Slöt Sina Ögon Och Sjöng
En Vaggvisa För Gryningen
Och Ingen Såg Henne Försvinna
Bakom Gatlyktans Blekhet
?
Hon Red Vågskummet Mot Venus Rosa Träskmarker
De Ultravioletta Trafikljusen
I Den Magnetiska Stormens Öga
Grät Diamanttårar Vid Foten Av Mitt Nageltrång

Ingen Såg Henne Försvinna Mellan Avgaserna
Och De Rostiga Järnvägsspåren
Och Godståget Ylade Genom Natten

Hon Red Det Blinda Ljuset Västerut
Mot Tomhetens Hav
I Rostiga Underkläder
Av Fuskpäls Och Taggtråd
Med Skummjölk På Tungan
Och Ett Moln Mellan Tänderna




Fri vers (Fri form) av The Red Crow
Läst 324 gånger
Publicerad 2016-11-12 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Red Crow
The Red Crow