Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden känns knapp

Vad är viktigt att få?
Vad är viktigt att ge?
Tiden känns knapp och valet svårt.
Fumlar med en grej igen...
som vanligt utan elegans, ingen finess
i mitt desperata försök att få alla att förstå
det som alla förstår, men inte förmår orka.
Har jag missat något i min iver att ge?
Vad har jag fått av betydelse?
Tre barn!
Sneda fötter som värker en stig genom labyrinten
av beslut!
Ögon som såg den osynliga smärta som omger alla
oälskade.
Öron som hör det ingen vill höra.
Ett hjärta som längtar till en plats som alltid är för långt bort.
Det jag ger förstår ingen att de behöver innan det är borta.
Och i timglaset rinner sanden för snabbt.
Jag vill köpa mer tid fast jag alltid är förvirrad över vad jag ska göra med den.
Detta är allt jag kan och även det är jag osäker på.
Göm det för en tid som jag förstår.
Då allt är lätt.
Då detta betyder något.
Då svaghet väcker kärlek och respekt.
Då du ger allt för inget.




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-12 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge