Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kameleonten

Kameleonten.
En ulv i fårakläder.
I dessa bjärt färgade reflexkläder går jag.
I dessa arbetsskor står jag.
Men likt kameleonten och vargen är det yttre endast en täckmantel.

Ty innuti, är jag en vårflod förtäckt.

Innuti är jag den sprirande grönskan som kommer först.
Innuti är jag dagen när den står som högst.
Innuti är jag doften av höst.
Innuti är jag vinterns tröst.




Fri vers (Fri form) av Kung Råg
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-14 08:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kung Råg