Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kropp

Kroppen huvud med två hälfter sammansatta
samarbetar de, ögat för hand, blicken rör sig
längs med armen och släpper den.
Kroppen lever i kronos med årens faser, tiden.
Mellan vad ena och andra handen mot pannan
hade gjort och gör.

Så lever du i nuet. Det måste du.

Så ser den ständigt nya landskap, där djuren
tävlar för rov, där ingenting kan tas för givet,
där allt du gör inte bara är ett verk av parasympatikus
eller av tanken i din reflektion.

Kroppen, den när sig på proteiner som bryts ned
av enzymer, och bär på rädslor att bränna mer
än vad den äter.

Så sätter du handen på hjärtat, ät och arbeta.
Det måste du.

Så minns kroppen, som stannar till i det rätta ögonblicket,
hos poeten hos allt som berör på något sätt.
Kroppen har mycket att klara av, närhet som stannar
är lycka, när kroppen lämnas gör själen aldrig det.

Själen överger aldrig kroppen.
Kött är kött och du vet hur du ska få aprikosfärgade
kinder, du vet också när du blir blek.

Kroppen är ensam. Kanhända vill den så, vara ensam.

Då måste den söka sig en partner, eller nej, den måste
inte det, men bör kanske om den vill ha natur för att du
inte bara vill ha kultur, du vill ha någon som håller om
din kropp, som får den att leva och skapa nya lyckliga
minnen av de stunder två kroppar kan ha tillsammans.

Det gör väl ingenting att den känner med kronos.

Kroppen behöver inte vara glupsk, men kan behöva en famn,
vill kanske inte, vill vara ensam, men om man glömmer det
så är risken att man vänjer sig vid ett ensamt kroppsliv.

Människan är individuell, kanhända muterade, då många
lever ensamma, och ingen ska behöva förebrås för sitt liv
utan leva det precis som kroppen vill och förnuftet vägleder
den till. Ensamhet behöver inte vara oförnuftigt.

Hon kanske inte trivs längre, nej, det gör hon inte.
Så urbota.

Visst händer det i vårt rovsamhälle att kroppen far illa.
Låt den då be om vila att den stiger upp igen.
För livlighet.

Är det nån som gör kroppen illa.
Be om mer varsamhet, om det är möjligt i det här skitlandet.
Men det vet vi att bara vi normalt funtade människor
med gehör för varandra lyssnar på.




Övriga genrer av frun
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-14 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun