Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mor fick avslag på färdtjänst med rullstol trots att hon inte kunde gå ... hon hade vanlig färdtjänst sedan tidigare då hon var svårt sjuk i reumatism ... hennes livskraft bröts sakteliga ner av vårt moderna samhälle ...


Minns min kära mamma

 

Jag saknar min mamma
min lilla lilla mamma
Tårar gör detsamma
för jag gråter meddetsamma
För hon finns där i mitt hjärta
som en levande smärta
Det yttersta beviset
på att min kärlek inte vissnat

Önskar jag varit hemma
när Gud kallade på mamma
Kanske hade jag kunnat hjälpt henne
även om hon inte velat stanna
Hon dog knästående framför rullatorn på sina ömma knän
utan att jag var där och höll hennes hand
Vet inte hur mycket hon led
men önskar jag hjälpt henne att lugnt ligga ned

Nu flög hon iväg
som ett minskat samhällsbesvär
Nu behöver hon ingen färdtjänst
av de som sätter ondskan främst
Nu köper de kanske en rullstol
till en lat politiker med pistol
Som tvingar nån att skjuta på
så länge hon orkar innan hon blir kulans nya mål

Förlåt mig mamma
borde varit hemma
Borde tagit hand om dig
följt med på din sista stig
Varför skulle jag vara i Hudiksvall
när du dog i Södertälje knall och fall
Jag ville så gärna
hjälpa dig, du min kärleks stjärna

Du hjälpte alltid mig
förstod alltid mig
Du var alltid mitt stöd
när jag var i nöd
Nu finns du inte mer
ser dig inte mer
Hur ska jag klara mig
kan du hämta mig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 623 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-15 19:01



Bookmark and Share


    Orkiden
Kjell-åke så mycket smärta, men sådan stor kärlek till sin mor.
Du är en fin människa, det har du ärvt av din mor.
Hon är med dig vart du än är, trösten att vi en dag får möta våra kära som oss lämnat.
Det gör ont i mig att detta samhälle behandlar våra sjuka och gamla så ovärdigt och vanvårdade.
Den dagen då de själva är i behov, kommer de få känna vad det skapat för skit då man som mest behöver stöd och omsorg.
Kjell-åke jag tackar dig för en väldigt fin men dock smärtsam text av verkligenheten.
Kram
2016-11-15

    jaybird
Tack för din fina dikt och livsberättelse. Mycket berörande att läsa.

Detta är ett av de största svek mot svenskar vi skådat! Att samhällets stöd till pensionärerna utarmats så mycket. Och mest cyniskt av allt är att varje beslut som misskrediterar samhällsbyggarna, dvs de äldre, är planlagt i detalj. Skattemedlen går till andra viktigare grupper som överensstämmer med den allenarådande värdegrunden, dvs etablissemangets åsikter.
2016-11-15

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2016-11-15

    ej medlem längre
Så berörande vackert till minne av en älskad mamma!
Jag gråter också när jag läser denna text, så full av känslor, av saknad och smärta. Förstår din längtan att återse henne på andra sidan, där all smärta och plåga är borta, där hon aldrig skall lida mer!
2016-11-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP