Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Novemberlängtan

 

November

vandrade

genom dagen

med trevande steg

över sommarens

genomskinliga gravar

 

kvällens mörker

kom med mjuka väggar

och oseende kysste vi

varandra i ångande närvaro

 

från små kyrkor av löv

förmedlades livets

förundrande förväntan

 

...och när novembers

kalla fingrar

fångade några fjun av snö

 

då fick jag se

en stjärna

tända längtan

i kärlekens

azurblåa iris

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-11-15 19:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
November andas lika mycket närhet och kärlek som midsommarnatten. Hängivna ord lyser upp hösten och vintern. Tack!
2019-01-13

  Lars Hedlin
Underbart fint :)
2016-11-19

  Bo Himmelsbåge
Avlövat träd, mot vacker, mångfärgad fond!

Mycket fin o poetisk målande text om Novemberlängtan:
"... trevande steg över genomskinliga gravar..."
"Små kyrkor av löv..."
"...i kärlekens blå iris..."

Ljuvligt!

Sparas!
2016-11-18

  Ingrid Trolle
Så vacker dikt i november!
Härligt!
2016-11-18

  Blått Norrsken VIP
Fint och ståtligt diktat om kärlek som flammar upp månaden November .
2016-11-17

  Alysse VIP
Så vackert och skönt
förmedlat!
2016-11-17

    Dan Myrbeck
Vackerfinstämt skaldat.
2016-11-16

  ResenärGenomLivet VIP
Kärleken håller oss varma, även om november är kall...så vackert...
2016-11-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vackert diktar du om novembers ankomst och kärlekens längtan.
2016-11-16

  ULJO
så fint
2016-11-16

  Solstrale VIP
Oändligt innerligt vackert! Som en dröm att möta denna blick det måste varit! <3
2016-11-15

    ej medlem längre
Makalöst vackert.
2016-11-15

    Birgersdotter VIP
Vacker novemberdikt.
2016-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP