Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara månen vet, dess hemlighet...


Säg mig Silvermåne

Säg mig, säg mig Silvermåne,

vad döljer du i din bleka glans?

Vilka dolda hemligheter göms

där ovan älvors dimhöljda dans?

 

Silvergatan visar din väg

över stilla sjöars djup,

över nattens dagg på stock och sten

och över bergens vassa stup.

 

I bröstet mitt lever en pockande längtan

efter visshet och mening,

efter liv i villkorslös kärlek

och själens sanna rening.

 

Så säg mig, säg mig Silvermåne

vad vilar för mig i din bleka glans?




Fri vers av Teija Majava VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-11-17 12:10



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Väldigt vackert!
2016-11-19

  vargtass
Så fint diktat!! :)

2016-11-18

    ej medlem längre
Mycket fint Teija!
2016-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Teija Majava
Teija Majava VIP