Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Floden och fiskaren

 

Det bleka ljuset

är en flod

genom mörkret

 

stränderna är

skogens tysta

vandringar

 

genom tiden

av kroppens

och själens natt

 

 

Vet inget mer

än konturerna

av fiskaren

 

med metspö

vid drömmens

knarrande brygga

 

nära floden

med sin

namnlösa källa

 

och vandringen

är en stund

av orons vila

 

när månen är

ett hjärtslag

från sömnen

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-18 02:28



Bookmark and Share


    jaybird
"stränderna är

skogens tysta

vandringar"

strålande poesi; surrealism mitt i det mest konkreta
2016-11-18

  Jan Widströmer VIP
Slutraderna fascinerar mig särskilt av någon anledning. Den gåtfulle fiskaren lockar till funderingar om vem ...
2016-11-18

  ULJO
Fint skrivet. Gillar särskilt versen "när månen är ett hjärtslag från sömnen"

2016-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP