Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perception

En lång rad av plågor,
resulterar i ett kraftigt nedslag.
Självklart blir det svallvågor,
då ökar man hastigheten på sina simtag.

Väl framme vid strandkanten,
inges hopp om en framtid.
Men precis som för emigranten,
är det inget man kan ta for granted.

Så starka luster,
får en önskan att blekna.
I cannot trust her,
jag låter hennes åsyn vekna.

Bortom horisonten,
är allting som förr.
Man får vara kameleonten,
annars går dom till attack som en saceur.

Perception is reality,
jo visst är det väl så.
Men det ger ju ingen clarity,
om det inte är något man kan fastslå.

Det är lätt att stå och predika,
om man endast har sig själv att gynna.
Folk omkring er borde gallskrika,
men ni får dom till att eran visa nynna.

Hela näringslivet är ett slagfält,
med hycklare i topp.
Teaterspel som i ett cirkustält,
pusha skallen tills du får en propp.

Det handlar om livsmål, eller hur?
Fast jag lever hellre skitsnålt och bangar ur.




Fri vers av Ossian_
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-19 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ossian_
Ossian_