Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är aforismer, skrivna av min vän Anne Annfält, som jag redigerat och sedermera tonsatt. Publicerar här med benäget bistånd av författaren.


VARGAR

Jag tror inte Vargar biter den,
som sett älvor dansa i 7/8 takt,
men låt inte någon annan skriva manus,
i Ditt liv.

Känslornas sprängdeg detonerar plötsligt,
å´se´n följer tystnaden, öronbedövande.
Mening och Mål är skillnaden,
mellan att leva,
och att bara
existera !

"Du kommer att gå långt", sa´ en vän,
och nu vandrar jag,
mil efter mil.
Män´skor är gjorda
för att gå,
men inte förbi varann´ !

Varför då tro,
att jag kan läsa Andras tankar,
när det är så svårt,
att läsa mina egna ?
Längtan är evig, till det
Osedda. Ohörda. Okända !

Det är vanskligt att leva,
med perforerad självkänsla:
Självföraktet ligger ständigt på lur.
När mörkret faller,
ger sig gamla sår
till känna.

Aldrig. Eller Alltid ?
att tänka i svart eller vitt,
å´ borde, borde inte finnas,
för det är självplågeri:
Glöda - Brann - Krasch !
i Utmattningens
Eruptiva Process !

Å´jag har ånyo levt alltför intensivt:
Elden blev till glöd
(det här blir min död)
att ständigt vara till lags,
är ut-mattande !

Jag vill inte få Andras lösningar på mina problem.
Jag vill bli struken medhårs,
och bli stärkt
i min självkänsla.
Mina problem löser jag sedan -
alldeles själv !

Ångesten är inte längre mitt Arvegods:
Den gästspelar bara nå´n gång ibland.
Lycklig - Ärlig - Modig.
Allt (ja allt)
är möjligt !




Fri vers av Raul Ström
Läst 335 gånger
Publicerad 2016-11-20 07:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström