Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I ottan

Reser min kropp i ottan,
vandrar halkandes längs tvärbanan
tolv frostbitna trappor
ned till Alviks tunnelbana
där sömniga själar
springer benen av sig
för en förstaplats i tåget de måste hinna
Gestalter i huvor, arbetskläder,
polacker i snickarbyxor, kvinnor i sovande sjalar och
gälla röster i mobiler som andas ensamhet
Romer med sin förtvivlade packningar och
ängsliga tiggande blickar på väg 
till smutsiga skrymslen
Med ens är min ande där
berättar att världen är skruvad
solen slocknad och bussen
från Brommaplan till Skärvik
har halkat i diket med utsikt över skog och färglösa träd på väg mot en tystnad som är relevant!

Tyst ljuder morgondiset över fälten och det rödmålade huset med verandan i väntan på vår!

 






Fri vers (Fri form) av Åse Tropp VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-11-20 22:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ah ... fantastiska iakttagelser, medmänsklighet och vardag i en underbar komposition
2017-01-10

    © Birgitta Wäppling VIP
Medryckande och med fint flyt i texten. Vill läsa fler av dina alster.

2017-01-03

  Lars Hedlin
Skrivit med känsla och beröring
2016-11-29

  Anya VIP
Starkt om en värld man inte riktigt tycker om. Jaa världen är skruvad. Berättad med stor iakttagelseförmåga.
2016-11-21

  ULJO
Berörande och i intressant skrivet

2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Åse Tropp
Åse Tropp VIP