Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meldoi av en annan sommareftermiddag

Ett ändlöst sökande på ebay
något som kanske leder till någon form av lycka
Comptine d'un autre été kommer upp i spellistan
Jag tar en djup suck
Mitt hjärtas melodi
Så som den säkert är för så många andra
Jag blundar och lutar huvudet bakåt mot sänggaveln
Låter mig tas med
Mot den drömmen jag en gång hade
Och som jag innerst inne tror jag fortfarande har
Jag ser mig själv, så som jag gjorde för så många år sedan
Då jag var yngre och drömde om framtiden
Och den höll så mycket hopp i sig
Jag ser mig själv
En sommarskymning
Fönstren är öppna
I sekelskiftslägenheten i Göteborg
Solens varma sken fyller rummet
Och pelargonerna doftar i fönstret
Den ljumma brisen får gardinerna att fladdra
Och smeker mig över kinden
Jag iakttar mig själv sittandes där vid pianot
Ser hur mina fingrar dansar över tangenterna
Spelar låten med lätthet som jag så många gånger försökt lära mig med svårighet
Alla känslor och hoppet jag hade kommer över mig
Jag sitter där i min utopi
Men världen vid mina fötter
Och en plats som är bara min
En tid som är bara min
Och det underbara jag önskade mig
Den lilla del av lyckan jag sökte
Den lilla del av lugnet i kaoset
Jag ser henne
Hon jag ville vara
Hon jag försökte bli
Hon sitter där i den blommiga sommarklänningen
och det bruna håret nersläppt över axlarna
Hon är så vacker
Hon är allt
Jag känner min åtrå för henne
Och min längtan, så länge bortglömd
Mitt i mitt hjärtas förnimmelse vänder hon sig om
tittar mig rakt i ögonen och säger
"Glöm mig inte"
Jag vaknar upp ur min dagdröm med ett ryck
Känslorna väller över mig
Nej, jag ska inte glömma dig.









Prosa av Loeitt
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-23 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Loeitt
Loeitt