Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marionett

Tråd i fötter, ben och arm,
han dansar, sprattlar runt.
Buren av en stundens charm,
vad annars bär, förstört och tunt.

Livet för en marionett,
är uppenbart, och rätt och slätt,
en tragisk syn för varje öga.
Hur man drar, och vem som drar,
det hjälper ändå föga.

Dockan den är kall och död,
den saknar kraft och blod.
Publikens skratt, i överflöd,
det skapar ändock mod.

En gnutta ande, flyger in,
ansträngning stor, till max.
Han lever upp, och greppar sin,
stumma hand runtom sin sax.




Bunden vers (Rim) av Unikum VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-24 00:32



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbart slut, att marionetten greppar en sax... Känns upplyftande och episkt ! Wow! :) tack!
2016-11-24

  ULJO
FIN MARIONETTEATER DU SPELAR UPP
2016-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Unikum
Unikum VIP