Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser först


Jag ser först björken
om löven är gröna
sedan ett litet löv.

Det kan mycket.
Fladdra i vinden
och lyssna.
Kanhända kan det susa
och skriva.
Så klart att det kan.

Jag ser först berget
sedan om det växer något på det
om det finns får och getter som vallas
om hus eller stugor syns till
om människor skulle kunna bo där
om de har skördetröskor eller bil
om det finns bäckar, floder, sjöar

Sedan ser jag gärdsgården
och stenarna i den
ljuset som sipprar in
för orm och snok.

Skulle jag vilja bo så?
I en grön stuga uppe i bergen.
En kamin med ved som jag hugger i skogen.
Katterna springer ute på baksidan av huset.

I bastun eldar jag upp värme.
Sitter i blommig morgonrock
med ett vitt sidenband runt midjan.
Säger till mig själv att nästan alla
människor uppför sig.

Sedan går jag upp och hälsar mjukt
på folket runt omkring och husdjuren.
Hej på dej.







Övriga genrer av frun
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-25 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

frun