Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Fotograf Steve Lundstedt ) Om vår och sommar höst kan man ju torka tvätten utomhus, om man har en liten trädgård, och mindre elektriska apparater och teknik behöver man, men så här års är det ju bra komfort. Och att det fungerar, det fascinerar :)


och... Det Fungerar...!

 

Jag lägger tvätten i tumlaren

och Det fungerar!

Jag startar diskmaskinen

och Det fungerar!

Skinande rent, varmt och torrt

Så förunderligt, en sådan komfort!

 

Jag vrider på kranen

ut kommer vatten och fyller kastrullen

Jag slår på plattan

och äggen kokar

De koagulerar

Det fungerar!

 

Jag knäpper på tv:n med fjärrkontrollen

Jisses

Det fungerar!

Ut ur svarta rutan kommer nu bild och ljud

Som synkroniserar

Det fungerar!

 

Jag går på toa och trycker ned spolarknappen

Genast brusar det och vibrerar, bubblar

och sköljer

Det fungerar!

 

Jag sätter på luftvärmepumpen och strax blåser

varmluft inomhus från kalla utomhusluften

Inom kort blir det varmt i boningen

Det fungerar!

 

Jag vrider på vredet för värmegolvet

Och inom en kvart blir det varmt om fötterna

När man tassar där omkring

Det fungerar!

 

Jag väntade lön idag

Så kollade kontot

Och där var det påfyllt

Wow, att det fungerar!

 

Jag laddade mitt busskort

och Det fungerar!

 

Jag stämplade in på jobbet

och Det fungerar!

 

Jag slog på datorn

och den fungerar

När jag trycker på tangenterna

Så bildas ord och meningar

Det fungerar!

 

Vid fikarasten kaffe och te-vatten

bryggdes och värmdes i sina apparater

På ett kick, som ett trolleritrick

Det fungerar!

 

Jag fattar bara inte hur

Men allt fungerar!

 

Jag tar fram adventsljusstakar och stjärnor

och testar om de lyser i år igen 

In med kontakten, så klick på strömbrytaren

och Det fungerar!

 

Inte alltid som det hänt

Men nu är det snart i alla fönster tänt

Inför Advent

 

 

 

Eva Akinvall 2016-11-25

 

ps. eftersom det är Advent snart så lägger jag länk här till en text jag skrev om advent för några år sedan (lite om seder och bruk och historia kring hur vi firar ). Jag tror att länken fungerar :) ds. :

~Adventus~Domini~

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 832 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-11-25 15:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jo men visst allt fungerar!! helt underbart skrivet! Trevlig advent!
2016-11-27

    ej medlem längre
Ja, visst är det fantastiskt att allt kan fungera, för det mesta åtminstone! Vi är allt bortskämda med alla bekvämligheter vi har!
2016-11-26

  Nils-Robert
En kul dikt om vardagens , vad man tycker, självklara funktioner.
2016-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)