Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Människovärde i andras ögon


Människovärde

Om människovärdet
sitter i årsinkomsten
är jag inte mycket värd
Jag är född i socialgrupp 3
och har stannat där
Jag är övertygad om
att jag inte skadat någon människa
däremot
gjort någon människa besviken
javisst
kanske
orsakat någon kärlekssorg
ingenting att göra åt
sällan fått höra att jag duger
orsak till
dåligt självförtroende
ändå måste jag ha ett människovärde
så snäll som jag varit




Fri vers (Fri form) av Ingegerd svedin VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-25 17:41



Bookmark and Share


    Ingegerd svedin VIP
Du har förstått vad jag menar.
2016-11-25

  Kim VIP
Ja naturligtvis! Alla som har ett hjärta som slår har ett människovärde! Annars har vi ju inget liv... eller??
2016-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP