Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.expressen.se/kvallsposten/hemlose-micke-dog-i-kylan-under-ett-trad/


En hemlös smiter sitt öde

Se på snön som faller ner
det gör ont i alla ben
Jag ryser
och börjar frysa

Det blir kallt
ute i natt
Snön faller och jag med den
det gör ont i alla ben

Gömmer mig i en låda
bara för att få sova
Där ligger jag och lider
med värken och ömkligt kvider

Snön slutar inte falla
det gör ont i alla ben
Känner mig som en laglös
där jag ligger arbetslös

Sveriges flagga vajar
inte för mig, jag hajar
Inte ens usla bostäder
duger för mig med dåliga kläder

Män som jag räknas ingenting
ingen ser ingenting
Men snön den ser våra ben
kyler ner dem till sten

Foten växer simsalabim
kallbrand kommer i stim
Dör vi snabbt njuter stan
annars tror de vi kostar fan

Fastän vi lever nära noll
har bara snön väldig koll
Blir det varmt njuter vi
då övertar vi snöns svit

Men just idag är det kallt och vitt
gu va det känns trist
Fryser om fötterna
hemlös som jag är

Längtar till sommaren
då kommer värmen snyggt igen
Nu fryser alla ben
tillsammans med snön styggt igen

Nej nu somnar jag in igen
och drömmer om den gode fen
Hoppas jag aldrig mer ser upp
väckt av ondskans mardröms-tupp

Världen här är inte min
tycker bara jag är ding
Anklagar mig för tretton sting
i att söka härlighetens ting

Gud förlåter vad vet jag
men jag önskar inget svar
För nu vill jag stanna kvar
jag har fått nåt jag vill ha

En riktig säng att sova i
bröder förlåt mitt glada skri
Hemlösheten övergår i grönt
nu ska jag sova skönt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 492 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-25 23:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Blir så illa berörd av allt detta meningslösa lidande, alla som måste dö för att hänsynslösa politiker stjäl våra skattepengar! Bara önskar att de själva finge pröva på en vinter som uteliggare!
2016-11-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP