Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidningsbild i veckan som gick: Ett livlöst spädbarn täckt av damm från bombad byggnad i Aleppo


såpbubblans tunna väggar

din färg sprider sig
när du rör dig genom verkligheten
vare sig du vill eller inte

såväl ditt stressade ansikte
som ditt smittande leende
rubbar randvillkoren för din sköra bubbla

dina hastigt utsagda ord
din spontana virtuella kommentar
bidrar till bakgrundsackordet

jag påstår inte att dissonansen inte finns
nej, den är ständigt närvarande,
är både påtaglig och hjärtskärande

jag ber dig inte blunda
för det meningslösa våldet
för den avgrundsjupa förtvivlan

och ändå ber jag dig: 
blås din sköra såpbubbla kring dig
och fyll den med värme och kärlek

låt dem du möter ana
att en annan värld är möjlig
i det lilla nära och det avlägsna stora

tro inte att det lilla du kan göra är förgäves
för om vår kärlek inte räcker till det lilla
finns inget hopp för det stora




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 533 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-26 10:31



Bookmark and Share


  Drömfångare
Slutet var asbra.
2017-06-03

  Blåbäret
Vackra pärlemorsskimrande rader varsamt delade...
2016-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
Grattis till uppmärksammad text, hoppas fler läser denna...
2016-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
Såå viktiga ord du kommer med...de fyra sista verserna är en uppmaning som alla borde ta till sig...för om alla gör det lilla de kan där de är, så finns det hopp om förändring...bokmärker din dikt...
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)