Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjingeling

Ingen vill va
efterhängsen
när två vänner
bryter igenom
integritetsgränsen
är det något som händer
som båda känner
att vinden på månen vänder
de kan vistas i samma rum
i samma säng
eller i olika länder
kärlek kan va stum
eller deklameras
på gator och i gränder
men aldrig
ta billiga poäng
på att äga din vän
som man äger
en spegel
aldrig bygga in
bakom murar
av sten eller tegel
där den ligger och lurar
men återvänder sen
till just ingenting
tjingeling
håll ut
eller gör slut
håll hårt varandras händer
sluta offra krut
på onödiga bränder
vem är det som släcker
vem är det som tänder




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 400 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-26 23:11



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Tjingeling - precis så! Med lätt hand av en tungviktare, som oftast.
2016-11-29

    Sefarge VIP
Synligt Lättrimmat
med tankedjup!
:)
2016-11-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Hög igenkänningsfaktor i dina tänkvärda text. Hur många gånger har man inte frågat sig, varför människor fortsätter leva tillsammans, trots att de inte borde.
2016-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren